Share This Post

Hírek / Kiemelt hírek / Külföldi hírek / Videó

Hősként ünneplik a thai gyerekek kimentőit

Múzeummá alakítják át azt a thaiföldi barlangot, amelyik világhírnevet szerzett az elmúlt két és fél hétben. Azt mutatják majd be, hogy hogyan sikerült kimenteni a 12 fiatal focistát, illetve az edzőjüket. Közben továbbra is hősként ünnepeli a nemzetközi búvárcsapat tagjait. A thaiföldi kormány kitüntette azt a két brit búvárt, akik megtalálták a barlangban a fiúkat.

Két brit búvár talált rá az ifjúsági focicsapatra és edzőjükre a thaiföldi barlangban. A thai turisztikai miniszter kitüntetéssel és ajándékokkal halmozta el őket a mentőakcióban való részvételükért. Azt ígérte a búvároknak, hogy életük végéig ingyen repülhetnek Thaiföldre.

A 38 éves Saman Kunan leszerelt katonai búvár azért tért vissza egykori alakulatához, hogy segítsen a gyerekeken. Múlt pénteken oxigénpalackokat szállított a fiúknak, de a visszaúton már elfogyott a saját levegője, így életét vesztette a mentés során.

Egy thai művész bejelentette: szobrot készít Kunanról, a thai katonai búvárok parancsnoka pedig hangsúlyozta, hogy társuk áldozata nem volt hiábavaló.

Az egységet hősöknek kijáró ceremónián köszöntötték bázisukon.

A gyerekek jelenleg kórházban vannak, elővigyázatosságból karanténban tartják őket, de várhatóan tíz napon belül felépülnek. Már két hollywoodi stúdió is munkába kezdett, hogy történetüket mozivászonra vigye. A thai hatóságok pedig múzeummá akarják alakítani azt a barlangot, amely 17 napra fogságba ejtette a focicsapatot. Természetesen előtte megteszik a szükséges óvintézkedéseket, hogy egyetlen turista se rekedhessen a járatokban.

híradó.hu

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>