Share This Post

Hírek / Politika / Videó

Sallai R. Benedek kiütötte Hadházy Ákost

Fegyelmi eljárást indít Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselővel szemben a párt.

Hadházy az LMP-ben a Karácsony-Gyurcsány kottából játszott – Sallai R. Benedek így vélekedett a párt leköszönő társelnökéről a közösségi oldalán. A politikus péntek éjjel egy hosszú bejegyzést tett közzé arról, hogy szerinte kik a felelősek a baloldal választási fiaskójáért. Saját pártjából szinte kizárólag Hadházy Ákost bírálta:

„Hadházy kolléga, gondolván, hogy mielőtt kizárják az LMP-ből, még azért árt amit tud, telekürtöli a sajtót azzal a hazugsággal, hogy Schiffer cimborámmal közösen fenyegettünk embereket” – fogalmazott, és azt is írta: hamarosan végleg visszavonul a közélettől, de előtte még van pár elintézetlen ügye az LMP-ben.

Pár percre az eszméletét is elvesztette

Sallai R. Benedek kiütötte Hadházy Ákost – nem sokkal a bejegyzés megjelenése után ezzel a címmel közölt cikket az Origo. Sallai R. Benedeknek ez lehetett az egyik elintézetlen ügye: a portál ugyanis úgy tudja, a politkus szombaton egy bizottsági meghallgatáson nekirontott a leköszönő társelnöknek, majd kiviharzott a teremből. Az Origonak Sallai R. Benedek ugyan tagadta, hogy ilyet tett volna, Hadházy Ákos viszont másként emlékszik.

A tettlegességig fajult konfliktust saját közösségi oldalán erősítette meg. Hadházy Ákos az Indexnek azt is elmesélte, hogy az ülésen éppen ő beszélt, amikor Sallai R. Benedeknek – bár többen is próbálták lefogni – sikerült a székével együtt fellöknie őt. A portálnak ráadásul több szemtanú is azt mondta: Hadházy Ákos pár percre az eszméletét is elvesztette. A Hvg.hu információi szerint agyrázkódást szenvedett, a mentőket és a rendőröket is a helyszínre hívták.

A választások utáni napon robbant ki a konfliktus

A két politikus közötti konfliktus a választások utáni napon robbant ki, amikor több hírportál is arról írt, hogy még a voksolás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert titokban az MSZP-vel egyezkedett.

„Jelen pillanatban nincs más mondanivalóm” – Ő maga ennyit reagált az ügyre, mindeközben viszont több újságírónak is azt nyilatkozta, hogy nem ő, hanem éppen Sallai R. Benedek volt az, aki titokban pártja korábbi vezetőjével, Schiffer Andrással együtt perrel fenyegetett meg több visszalépést fontolgató LMP-s politikust.

A tettlegességig fajult ügyben az LMP sajtóosztályát és a két politikust is kereste az M1, hogy megkérdezze, a verekedésnek lesz-e következménye a párton belül. Az LMP közleményben azt írta: a párt azonnali hatállyal fegyelmi eljárást indított Sallai R. Benedek ellen – hangzott el az M1 Híradójában.

Az országgyűlési választási kampány idején etikai vizsgálat indult az LMP-ben Hadházy Ákos ellen a párton belül, mert a párt vezető testületeinek határozatai ellenére tárgyalt az MSZP-Párbeszéd szövetséggel az együttműködésről, visszalépésekről.

A társelnök hétfőn a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. Schiffer András volt LMP-társelnök úgy reagált, hogy ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházy Ákossal szemben.

Sallai: Nem vertem meg Hadházyt

Sallai R. Benedek (LMP) országgyűlési képviselő azt állítja, nem verte meg szombaton párttársát, Hadházy Ákos társelnököt.

Sallai R. Benedek Facebook-oldalán délután azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. „Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a ‘hattyú halála’ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta” – írta.

Úgy folytatta: „bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos – és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú.” Sallai R. Benedek a posztban kifogásolta, hogy Hadházy Ákos „egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek.” Úgy folytatta: „az aljasság és becstelenség-tűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett.”

A politikus bocsánatot kért Hadházy Ákostól, „nem ezt érdemelte, ami történt vele”. Úgy folytatta: bocsánatot kér azoktól, akik jelen voltak. Azoktól is, akiket ez felháborít, „de kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt.”

M1 híradó

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>