Share This Post

Hírek / Politika / Videó

Mirkóczki: Gaudinak és Morvainak sok sikert kívánok a Fideszben

Medián-kutatás: Az ellenzék szerint az esélytelenebb jelölteknek vissza kellene lépniük

Mirkóczki: Sehol nem lép vissza a Jobbik.

A Jobbik felmérései azt mutatják, hogy a párt szimpatizánsainak egy markáns része, semmilyen módon nem szavazna át baloldali pártokra, visszalépés esetén a Fidesz jelöltjeit támogatnák – nyilatkozta az M1 Ma Reggel adásában Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

A kormányváltást pártolók kétharmada úgy véli, hogy célravezetőbb lenne visszalépniük a támogatottabbak javára azoknak a jelölteknek, akik kevésbé esélyesek – írta az Index a Medián új kutatása alapján. Mint kiderült, ha az ilyen módon logikus visszalépések elmaradnak, és emiatt nyerne a Fidesz, akkor a választók többsége leginkább Vona Gábort hibáztatná, míg valamivel kevesebben Karácsony Gergelyt is.

A Jobbik szóvivője az M1 Ma Reggel adásában a felmérést „pártszagúnak” minősítette. Mirkóczki Ádám elmondta, hogy felméréseik azt mutatták, hogy a Jobbik szimpatizánsainak egy markáns jobboldali része, semmilyen módon nem szavazna át baloldali pártokra, visszalépés esetén a Fidesz jelöltjeit támogatnák.

Ezért nagyon komoly taktikai oka van, hogy a Jobbik sehol nem tervez visszalépést – mondat a szóvivő, aki hozzátette, hogy a kormányváltás esélyeit rontaná ha a jobbikos jelöltek visszalépnének.

A pártelnökök támogatottságát mérő közvélemény-kutatásról, amely szerint a teljes felnőtt népesség 50 százaléka választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktor elmondta, hogy nem foglalkoznak felmérésekkel. Elmondta, hogy a pártnak van egy stratégiája és e szerint végig fognak dolgozni a kampányban.

Morvai Krisztina és Gaudi Nagy Tamás is többször keményen bírálta a Jobbikot. A szóvivő szerint a két volt jobbikos politikus mondanivalója és a Fidesz kommunikációja között nincs különbség.

A Ripostban megjelent hangfelvételről, amelyben Toroczkay László alelnök úr a szóvivő lemondását követelte, elmondta, hogy a felvétel másfél évvel ezelőtt készült, még az amerikai elnökválasztás előtt. Mirkóczki Ádám szerint gusztustalan lejárató kampány történt és pert indítanak a lap ellen.

Ma reggel

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>