Share This Post

Hírek / Politika

Márki-Zay Péter győzött Hódmezővásárhelyen

Az összes ellenzéki párt által támogatott, függetlenként induló Márki-Zay Péter nyerte a 44.000 lakosú hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást, több mint 16 százalékponttal verve a fideszes Hegedűs Zoltánt.

Márki-Zay Péter
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Este hét órakor zártak a szavazókörök Hódmezővásárhelyen az időközi polgármester-választáson, fél tíz előtt meg is született a végeredmény:

százszázalékos feldolgozottságnál Márki-Zay Péter 57,49, Hegedűs Zoltán 41,63, Hernádi Gyula pedig 0,88 százalékát gyűjtötte be a voksoknak.

22 918 fő voksolt, ez 62,45 százalékos részvételt jelent. A győztes jelöltre 13 076-an, a fideszes indulóra 9468-an, Hernádi Gyulára 201-en voksoltak.

A függetlenként induló Márki-Zay Péter és támogatói a Vuk sörözőben gyűltek össze, ott várták a végeredményt. Egy gombostűt sem lehetett leejteni, folyamatos volt az örömünnep, ahogy érkeztek a részeredmények.

„Hajrá, Vásárhely! – így kezdte beszédét Márki-Zay Péter. – Hálás köszönettel tartozom minden vásárhelyi polgárnak, függetlenül attól, hogy kire szavazott. Ma Vásárhely megmutatta, hogy azért a víz az úr.”

Három beszédet készített, egyet arra, ha szégyenteljesen elbuknak, egyet, ha kicsit, „ezeket most kidobjuk” – jegyezte meg. „Volt egy választás, ezen a helyi polgároknak igen jelentős száma részt vett. Részt vettek egy olyan társasjátékban, amelyet úgy hívunk, demokrácia. Ez a legfontosabb értékeink egyike, ez az egész választás erről szólt. Ebben az országban még van demokrácia, el tudtunk menni, ki tudtuk fejezni a véleményünket” – fogalmazott.

Köszönetet mondott a választás lebonyolítóinak, valamint azoknak is, akik támogatóként részt vettek a kampányban, aktivisták voltak, tanácsokat adtak a kampányban. Végül pedig családtagjainak is megköszönte a kitartást. Bővebben >>

MNO

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>