Share This Post

Hírek / Politika

Ha a Jobbik kunyerál, az redben van, ha a Fidesz, az hiteltelen és pofátlan

Jobbik: „hiteltelen és pofátlan” Orbán levele

Szilágyi György (László Petra parlamentből kitiltatója) jobbikos országgyűlési képviselő szerint “hiteltelen és pofátlan” Orbán Viktor levele, melyben a Soros Györggyel szembeni kampányhoz kér pénzbeli támogatást. A Fidesz közleményben reagált.

“A leggazdagabb párt, sőt, a leggazdagabb cég a választók pénzéért kuncsorog. (…) Sok ezer milliárdot tüntettek el, ezek fölött egy személyben Orbán Viktor rendelkezik, ez az ember kér most a választóktól” – jegyezte meg az ellenzéki politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Szilágyi György szerint, ha nem loptak volna el a közbeszerzéseken, pályázatokon sok ezer milliárdot, ma Magyarországon majdnem minden dolgozó embernek lehetne adni 1 millió forintot.

Az ellenzéki politikus rámutatott arra is: a Fidesz-szavazók nagyrészt nyugdíjasok, akik közül 600 ezer él létminimum alatt, 100 ezer pedig kevesebb, mint havi 50 ezer forintból, és ezektől az emberektől kér most a miniszterelnök.

Kijelentette: nem lehet tudni, létezik-e egyáltalán “Soros-terv”. A Jobbik ennek kapcsán feljelentést tett, de azt a rendőrség elutasította. Ha mégis van ilyen terv, lehet, hogy az éppen arról szól, hogy a milliárdos a rendszerváltás időszakában beültette embereit, köztük a Soros-ösztöndíjjal Angliában tanuló Orbán Viktort a hatalomba. Ebben az esetben a Fidesz saját magával hadakozik – fűzte hozzá.

A Fidesz politikája a gyűlöletre és a félelemre épül, a Jobbik ezzel szemben a demokrácia és az átlátható gazdálkodás kiépítéséért küzd, ez a 2018-as választások tétje – mondta Szilágyi György.

A jobbikos politikus mellett a sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc életnagyságú fotója volt látható, kezében egy “STRÓMAN” feliratú táblával.

A Fidesz kedden közleményben tudatta, hogy Orbán Viktor levélben keresi meg azokat a Fidesz-támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak. Orbán Viktor levele “szót ejt az előttünk álló időszak kihívásairól, arról, hogy Soros György tevékenységével szemben most mindennél fontosabb megvédeni Magyarországot, azért, hogy valóban magyar ország maradjon. A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit” – áll a Fidesz keddi közleményében.

Reagált a Fidesz

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik teljesen megbízhatatlan a bevándorláspolitikában. Hidvéghi Balázs az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szilágyi György sajtótájékoztatójára reagált. A jobbikos országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy “hiteltelen és pofátlan” Orbán Viktor levele, amelyben a Soros Györggyel szembeni kampányhoz kér pénzbeli támogatást.

Hidvéghi Balázs azt írta, “figyelemre méltó, hogy a Jobbik az elsők között támadja a miniszterelnök Soros-terv elleni kiállását, és – ugyanúgy, ahogy Gyurcsány és a szocialisták – a mai napig tagadja a Soros-terv létezését”.

A Jobbik újra és újra bebizonyítja, hogy a hatalomért és a pénzért tényleg mindenre képes, pillanatnyi érdekei szerint csapódik hol ide, hol oda, teljesen megbízhatatlan a bevándorláspolitikában. Kettős játékot játszik a Magyarország jövőjét meghatározó legfontosabb nemzeti ügyben – olvasható a közleményben.

szöveg: atv.hu – videó: Jobbik

Kapcsolódó: Már több mint 4000 idiótát fejt meg Simicska a demokráciára hivatkozva

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>