Share This Post

Hírek / Politika

Závecz: Simicska kedvenc pártjához mégsem özönlenek a „Kedves balos Honfitársak”

Závecz Research adatai szerint nem állt meg a Jobbik támogatottságának olvadása, miközben a Fidesz egyre izmosodik.

A Fidesznek fél éve folyamatosan nő a szavazótábora, az utóbbi egy hónapban 31-ről 33 százalékra bővült. A Jobbiknak ismét kevesebb támogatója lett, novemberben 10 százalékot ért el, ezúttal 9 százalékos – derül ki a Závecz Research legutóbbi felmérésnek eredményeiből.

Az MSZP maradt 8 százalékon. A DK és az LMP az adatok szerint fej-fej mellett halad, mindkét párt a választókorúak 5 százalékára számíthat.

A felmérésben még közösen mért Együtt-Párbeszéd 2 százalékon áll, és nem módosult a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok táborának mérete sem – ők 1 százalékon állnak. A pártoktól távolságot tartók csoportja továbbra is magas, 34 százalékos.

A biztos pártválasztók közé a választópolgárok bő négytizede tartozik. Ebben a szavazói körben a Fidesz 52 százalékot ér el, a Jobbik 14 százalékos. A szocialista pártot az eltökélt szavazók 12 százaléka támogatja, a DK-t 8, az LMP-t 7 százalék. Az Együtt-Párbeszéd mögé az aktív választók 3 százaléka sorakozott fel, a Momentum 2 százalékos volt, míg a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1 százalékosak.

A ZRI Závecz Research Intézet december első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatását a pártok támogatottságáról, összesen ezer fő véleményét kérdezték meg a témában.

Index.hu

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>