Share This Post

Bűnügy / Futball / Hírek / Kiemelt hírek / Videó

Videón a fradisták, akik ájulásig rugdosták ellenfelüket

Nyilvános helyen, csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértéssel gyanúsít a BRFK két férfit, akik november 4-én azonosíthatóan részt vettek az FTC–DVSC futballmeccs szünetében kirobbant tömegverekedésben.

Mint az MNO is beszámolt róla, szombat este a vénaszkennert elfogadó szurkolói csapat kemény magja, az úgynevezett Halhatatlanok bandája verekedett össze az ellenőrzést eddig elutasító régi Fradi-tábor tagjaival – a balhét sajtóértesülések szerint egy korábbi vezérszurkoló, a Bonyha becenevű P. Dávid kezdte a Groupama Aréna előterében, aki két embert megkéselt, egyiküket súlyosan megsebesítve. Őt viszont – ahogy az a Magyar Nemzet birtokába került helyszíni felvételen is látható – közel harmincfős, maszkos csapat verte-rugdosta eszméletlenre, a szurkálót pedig azóta is kórházban ápolják.

A balhé után őrizetbe vett gyanúsítottak a BRFK szerint egy férfit könnyebben, egy másikat súlyosan megsebesítettek a verekedés során. Hogy melyik csapathoz tartoztak – a vénaszkennerrel kiegyező táborhoz, vagy a régi tábor ütőembereihez –, arról Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője sem tudott információt adni.

A főügyészség mindenesetre úgy látja, hogy a garázdák esetében elég lesz a házi őrizetnél enyhébb lakhelyelhagyási tilalom is, és indítványozták, hogy a gyanúsítottak nyomkövetővel, de adott körzetben szabadon mozoghassanak.

Az ügyészség azt is szeretné elérni, hogy a gyanúsítottak ne vehessenek részt sportrendezvényeken, és ne érintkezhessenek a sértettekkel sem.

Az ügyészi indítványról kedden dönthet az illetékes bíróság, a nyomozást pedig a BRFK folytatja majd.

MNO

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>