Share This Post

Hírek / Migráció / bevándorlás

Tarlós kirúgja a tilalmát megszegő Földi Lászlót

Fotó: MN-montázs

„Nem maradt választási lehetőségem” – így indokolta Tarlós István, hogy november végi határidővel elküldi főtanácsadóját, Földi László korábbi hírszerzőt a városházától.

A kirúgás borítékolható volt, miután Földi a főpolgármesteri figyelmeztetés ellenére is migrációról nyilatkozott hétfőn a Magyar Időknek. A tanácsadó korábban azzal húzta ki a gyufát, hogy az Echo TV műsorában szabotőröknek, kémeknek nevezte a menekülteknek segítő civileket, akiket – mivel Földi László szerint Európa jelenleg migrációs háborúban áll – gyakorlatilag azonnal ki lehetne végezni.

Tarlós István a közfelháborodást kiváltó nyilatkozat kapcsán jelezte, hogy Földi hivatalos minőségében nem közölheti személyes véleményét a migrációs témában.

Az elbocsátásról szóló közleményében Tarlós most arra is kitért, hogy Földi az első esetben nemcsak elfogadta a figyelmeztetést, de ő maga ajánlotta fel, hogy alkalmazása alatt nem beszél többet az ügyről. A főtanácsadó tisztában volt azzal, hogy átlépi a vörös vonalat, és a Magyar Időknek adott interjút egyfajta felmondó nyilatkozatnak szánhatta.

Tarlós István egyébként meglepően enyhén fogalmaz elbocsátó üzenetében: kiváló szakembernek nevezi a volt hírszerzőt, aki szerinte korábban „rossz időben használt egy rossz kifejezést”.

MNO

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>