Share This Post

Hírek / Politika / Videó

Ismét pingált Simicska

Simicska Lajos szerint Orbán Viktor lebontja a demokráciát és ezt az egykori APEH-elnök üzletember árulásnak tartja. A miniszterelnök egykori szövetségese az RTL Híradónak is nyilatkozott kedden az újabb plakátos üzenete után. Az interjúban Simicska Lajos tehetségtelen senkinek nevezte Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert.

Bosszantotta a hazug és álságos kampány, ezért fújta rá Soros-óriásplakátokra azt a feliratot, hogy „Orbán egy geci” – ezt mondta Simicska Lajos telefonon az RTL Híradónak kedden.

A tudósításban emlékeztettek, hogy Simicska Lajos egykori APEH-elnök sokáig Orbán Viktor bizalmasa volt. A 2010-es kormányváltás után a közbeszerzések legnagyobb nyertese lett, cégei több százmilliárd forintnyi megbízást nyertek el valamilyen formában. 2015 februárjában aztán Simicska Lajos nyilvánosan szakított a miniszterelnökkel az úgynevezett G-napon, és akkor először nevezte gecinek Orbán Viktort.

“Ez a szövetség megbomlott, amikor úgy éreztem, hogy ő véglegesen elárulta azokat az értékekeket és célokat, amiket kitűztünk magunk elé” – fogalmazott az üzletember az RTL Klubnak.

Arra a kérdésre, hogy mire szövetkeztek annak idején, azt válaszolta: szövetkeztek egy rendszerváltásra, egy másik, egy demokratikus világra. Simicska úgy látja, hogy Orbán most lebontja a demokráciát. az, ami most van, annak köze nincs az eredeti célokhoz, a demokráciához, a más világhoz, amit valaha megálmodtak. Despotikus diktatúrát épít ki – tette hozzá.

Az üzletember szerint maffiaállamot épített Orbán Viktor, amiben neki van személyes felelőssége. Úgy fogalmazott: “abban, hogy az ország ide jutott, és maffiaállam épült ki, abban nekem volt szerepem, és ebben van felelősségem, és a felelősségem elől nem szaladok el”.

“Mi volt a felelősségem? Az, hogy részt vettem benne. Az, hogy támogattam és segítettem, és nem ismertem fel időben” – tette egyértelművé.

Simicska szerint ha lennének is terhelő dokumentumai a közös időkből Orbán Viktorról, azokat öngyilkosság lenne nyilvánosságra hozni. “Atombombák nincsenek ebben az országban”, folyamatok zajlanak itt, amelyeket nem lehet atombombákkal megváltoztatni, ezt csak az emberek tudják megváltoztatni – válaszolta az állítólagos “atombombát” firtató kérdésre. És a megismételt kérdésekre is ugyanilyen tartalmú válaszokat adott.

Simicska Lajos Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert az interjúban “tehetségtelen senkinek” nevezte, aki mindig is az marad, “akárhány milliárdot is írnak a nevére”.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: Simicska Lajos “orvosi eset”, és nem kell vele foglalkozni.

Szöveg: HVG.hu, videó: RTL Klub híradó

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>