Share This Post

Gyász / Hírek

Elhunyt Stadler József

Hatvanhat éves korában elhunyt a korábban az NB I-ben is szereplő Stadler FC egykori névadó tulajdonosa, Stadler József. Az erről szóló hírt a vállalkozó ügyvédje, Balázs László Tibor erősítette meg a Lokálnak.

Ahogy arról korábban az MNO is beszámolt, Stadler József éppen a róla írt könyvet dedikálta a solti kocsmában, amikor agyvérzést kapott. Onnan a dunaújvárosi kórházba szállították.

Stadler József 1993-ban hozta létre saját futballcsapatát, később épített Akasztón egy tizenkétezer férőhelyes stadiont is. A Stadler FC négy szezont töltött az élvonalban.

Stadler József ellen először 1997-ben emeltek vádat. A csapat ezt követően kiesett az első osztályból, és a másodosztályban már nem indult el. Első fokon kilenc évre ítélték, mert 1993 és 1994 között fiktív számlák felhasználásával és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A Legfelsőbb Bíróság a döntést megsemmisítette, és a megismételt eljárásban Stadler négy és fél év fogházbüntetést kapott. 2005 januárjában kedvezménnyel szabadult.

Szabadulása után áruházat nyitott Solton, ahol ruházati kereskedelemmel foglalkozott. Ám 2011-ben újra elítélték folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt, négy év tíz hónapra. 2014-ben betegsége miatt büntetését megszakíthatta. Még ugyanebben az évben, októberben csődbűncselekmény miatt két év tíz hónap börtönbüntetést kapott. A két ítéletet a Szegedi Ítélőtábla összbüntetésbe foglalta és 2015 márciusában jogerős ítélete szerint hat év börtönre ítélte Stadler Józsefet. Az egykori vállalkozó végül 2016 februárjában feltételes kedvezménnyel szabadult a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegéből. 2017 márciusában költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt első fokon újra elítélték, ezúttal öt évre.

Az MNO egyébként még áprilisban otthonában látogatta meg Stadlert, a vállalkozó akkor még nagyra törő terveket szövögetett.

Szeptemberben pedig egy budapesti közönségtalálkozója után videointerjút készítettek vele. Arról is beszélt, hogy a savanyúságban látja a kitörési lehetőséget.

MNO

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>