Share This Post

Hírek / Politika

Kirúgta sajtófőnökét az MSZP

Nyakó Istvánnak egy „átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény” miatt kell mennie.

Nem tetszett Molnár Gyulának, ahogyan az MSZP sajtóosztálya lereagálta, hogy Gréczy Zsolt beperelte a szekszárdi szocialistákat.

Az MSZP-elnök kedd este, a Facebookon jelentette be, felmenti a munkavégzés alól a mai, „átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény” felelősét. Bár nem nevezte meg, a HVG megtudta, Nyakó Istvánt, az MSZP sajtófőnökét mentette fel.

Molnár azzal érvelt, az Orbán-kormány leváltása a cél, amelyet szövetségben érhetnek el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Szerinte ez a bizalom és jóhiszeműség sérült egy helyi vita kapcsán ma a közleménnyel.

Az ügy előzménye, hogy a DK szóvivőjéről – szerinte valótlanul – azt állította az MSZP szekszárdi szervezete, hogy fideszes politikusokkal tárgyalt. Válaszul Gréczy közölte, megtette a jogi lépéseket. Erre reagálva az MSZP közölte, sokkalta inkább Orbán Viktor leváltásával kellene foglalkozni. „Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog” – írták.

HírTV

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>