Share This Post

Hírek / Kiemelt hírek

Felmondott az Origo Filmklub csapata!

Itt a vége. Ami az Origo Filmklub az elmúlt 14 évben volt, most megszűnt.

2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni.

Nagyon büszkék vagyunk arra a rovatra, amit csináltunk, mindig úgy gondoltunk rá, mint egy külön szigetre az újságon belül, az elmúlt másfél évben végképp. Próbáltuk megóvni az integritásunkat, ameddig tudtuk. Tegnapig tudtuk.

Imádtuk ezt a munkát, nagyon köszönjük, hogy olvastatok minket, és reméljük, találkozunk még – máshol.

Az Origo Filmklub csapata:
Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás, Varga Ferenc

Az Origótól egyébként az elmúlt időszakban majdnem minden rovattól távoztak emberek, a tévétől a tech rovaton át a sportig, cenzúrát, politikai nyomást és más okokat említve, hozzátéve, hogy vállalhatatlanná vált a médiavállalatnál dolgozni. Néhány hete maga a tartalomigazgató, György Bence is távozott. Főszerkesztőként Gábor László jegyzi az oldalt.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>