Share This Post

Hírek / Külföldi hírek / MotoGP / Sport

Súlyos balesetet szenvedett Nicky Hayden

Hayden szerdán Riminihez közel biciklizett, amikor egy autóval ütközött – az amerikai versenyző az autó szélvédőjének csapódott.

A korábbi MotoGP világbajnok, Nicky Hayden komoly fejsérüléseket szenvedett a biciklis balesetét követően – ezt a csütörtöki orvosi közlemény is megerősítette.

Azonnal kórházba szállították Riminiben komoly mellkasi és fejsérülésekkel – továbbra is kritikus állapotban fekszik.

Az amerikai pilóta továbbra is az olaszországi kórház intenzív osztályán fekszik Cesenában, a Bufalini kórházban.

Kiadtak egy közleményt, melyben a kórház is megerősítette, hogy Hayden állapota továbbra is rendkívül kritikus.

Hayden koponyája többszörösen sérült, így egyelőre még az orvosok sem tudják megmondani, az amerikai állapota mikor javulhat.

Hayden menyasszonya, Jackie végig párja mellett tartózkodott, és most már a versenyző édesanyja, Rose és testvére, Tommy is megérkezett a kórházba az Egyesült Államokból.

A MotoGP legenda barátja, Valentino Rossi a Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is sajnálatát fejezte ki.

“Nagyon-nagyon rossz híreket hallottunk tegnap. Azonnal beszéltem egy orvossal, a barátommal, és azt mondta, már a legelső pillanattól kezdve a helyzet nagyon nehéz Nicky számára.” – mondta Rossi.

A helyzet borzalmas, de mind a legjobbakban reménykedünk.”

motorsport.com

Friss: A cesenai Maurizio Bufalini Kórház csütörtök délutáni közleménye szerint Nicky Hayden állapota továbbra is rendkívül kritikus: a jelenleg is az intenzív osztályon ápolt motoros több más komoly sérülés mellett súlyos agyi károsodást szenvedett. Csapata, a Red Bull Honda közlése szerint Hayden menyasszonya, Jackie mellett már a 2006-os világbajnok testvére, Tommy és édesanyja, Rose is ott van a kórházban.

p1race.hu

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>