Share This Post

Kultúra / Videó / Zene

Eurovíziós Dalfesztivál 2017 – második elődöntő

A 62. Eurovíziós Dalfesztivált idén Ukrajnában rendezik meg. A második elődöntőben 19 produkció mutatkozik be a nézőknek, amelyekből 10 jut a szombati döntőbe. Magyarországot idén Pápai Joci képviseli, aki a Dalfesztiválon a mai második elődöntőben nyolcadikként adhatja elő Origo (Erdet) című dalát. Az egyes országok által kiosztott pontok telefonos szavazás, illetve szakmai zsűrik szavazatai alapján alakulnak ki, mely alapján az első tíz helyezett jut tovább a döntőbe. A részt vevő országokon kívül három automatikusan döntős ország – Franciaország, Németország és Ukrajna – is szavaz a második elődöntőben.

Pápa Joci Origo című dala a 36. perctől látható:

DunaTV

Bejutott Pápai Joci az Origo című dallal az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe csütörtökön este Kijevben. “Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek” – fogalmazott az énekes az MTI-nek.

A Magyarországot képviselő énekes a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője. Pápai Joci pénteken úgy fogalmazott: büszke és bízik abban, hogy az ország is büszke a teljesítményére. Mint mondta, fantasztikus, örökre szóló élmény volt a csütörtöki fellépés.

híradó.hu

Share This Post

Leave a Reply