Share This Post

Hírek / Kézilabda / Kiemelt hírek / Sport / Videó

A Győri Audi ETO KC nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonját

Drámai összecsapás után Bajnokok Ligája-győztes a Győr

A Győri Audi ETO csapata a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a Vardar Szkopje ellen játszott mérkőzés előtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. május 7-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A Győri Audi ETO KC nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonját, mivel a budapesti döntőben hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte vasárnap a macedón Vardar Szkopjét.

Macedón góllal kezdődött a 2016/2017-es női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő a telt házas Papp László Budapest Sportarénában. Az első percben Radicevic a szélről volt eredményes, egy perccel később Groot megkezdte a győriek gólgyártását is, majd Görbicz első találatával már az ETO vezetett 2-1-re. Folyamatos gólváltás után a 7. percben már kettő góllal ment a magyar csapat. 10-10-es állásig még tartotta magát a Vardar, ezután azonban következett egy 10 perces macedón gólcsend, amely alatt a Győr négy gólra is elhúzott ellenfelétől.

A 27. percben aztán Herrem vetett véget a Vardar gól nélküli időszakának, majd Penezic is betalált, amire Knedlikova válaszolt, az ötgólos Görbicz passzát váltotta gólra. A félidőre is maradt a 15-12-es állás, ugyanis Grimsbö bravúrral védte Penezic időn túli szabaddobását.

A BL-döntő második harminc perce Amorim-góllal indult, amire Althaus gyorsan válaszolt. Egy 3-4 perces kapkodós időszak után Penezic harcolt ki hetest, amelyet a győri hálóőr, Grimsbö lábbal védett.

Kétgólosnál nagyobbra nem nőtt a Győr előnye, ugyanis minden gólra tudott válaszolni a Vardar. A 46. percben sérülés miatt Broch helyett Elghauit cserélte be Ambros Martín. A beállós csak pár másodpercet töltött a pályán, ugyanis egyből kiállítást kapott. Az emberelőny jól jött a macedón együttesnek, 12 perccel a vége előtt feljött egy gólra is a Szkopje, végül az 53. percben egyenlített is a csapat.

Hihetetlenül kemény 7 perc várt a győri lányokra, ám egy kiállítás megkönnyíthette volna a kisalföldiek dolgát, de pár másodperccel később Nycke Grootot is leküldték a játékvezetők. 26-25-ös győri vezetésnél kicsivel több mint kettő perccel a meccs vége előtt emberelőnybe került a magyar csapat, azonban gólt szerezni Mavsar révén a Vardar tudott. 26-26. Hosszabbítás.

A Győri Audi ETO KC játékosai ünneplik a 2017-es BL-döntő megnyerését (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Nora Mörk bombája nyitotta a hosszabbítás első 5 percét, majd Groot gólja után Görbicz volt eredményes büntetőből. Pillanatokig tartott a háromgólos előny, előbb Mavsar, majd Lekic vette be Grimsbö kapuját. A ráadás második felét egygólos vezetésről kezdte a győri csapat, Knedlikova révén már kettővel ment Ambros Martín együttese. Lacrabere hetesével egyre feljöttek a macedónok, de Nora Mörk óriási gólja megint kicsit leszakította a Vardart. Mindössze 54 másodperc volt hátra, mikor hetest kaptak a macedónok, amit az előző gól szerzője, Lacrabere bevágott, de több macedón támadásra már nem volt idő, így 31-31-as győzelmével a Bajnokok Ligája 2016/2017-es szezonjának a győztese a Győri Audi ETO lett.

A győri csapatnak ez volt a hatodik BL-döntője, háromszor (2009, 2012, 2016) veszített és immár háromszoros győztesnek mondhatja magát (2013, 2014, 2017).

Bajnokok Ligája, Final Four, döntő:
Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 31-30 (15-12, 26-26, 29-28) – hosszabbítás után
gólszerzők: Görbicz 7, Groot, Mörk 6-6, Amorim, Tomori 3-3, Bódi, Broch, Knedlikova 2-2, illetve Lacrabere, Althaus 6-6, Penezic, Radicevic, Lekic 4-4, Mavsar 3, Herrem 2, Lazovic 1

A Győri Audi ETO KC játékosai ünnepelnek a 2017-es BL-döntő megnyerése után (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

M4 Sport

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>