Share This Post

Hírek / Külföldi hírek / Tudomány és technika

Törökországban blokkolták a Facebookot és a WhatsAppot

Törökországban blokkolták a Facebookot és a WhatsAppot

Kurdpárti politikusokat tartóztattak le, majd több közösségi oldalt és chatprogramokat blokkoltak.

Blokkolták Törökországban a Facebook, a YouTube, a Twitter és más internetes oldalak működését, valamint a WhatsApp és a Skype üzenetküldő programok is akadoztak azután, hogy pénteken hajnalban őrizetbe vették a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) két társelnökét, Selahattin Demirtast és Figen Yüksekdag-t. A két politikust reggel bíróság elé is állították és előzetes letartóztatásba kerültek.

Rajtuk kívül még 10 HDP-képviselőt vettek őrizetbe pénteken terrorizmusellenes nyomozás keretében több helyszínen. Eddig 7 embert helyeztek előzetes letartóztatásba, köztük a párt frakcióvezetőjét is. A vád szerint a két társelnök egyebek mellett egy fegyveres terrorszervezet tagjaként folytatott propagandatevékenységet. A török vezetés azt állítja, hogy a HDP a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) politikai szárnya. Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter nyilatkozata szerint összesen 15 kurdbarát politikus adtak ki elfogatóparancsot.

A brit Telegraph oldal azt írja, a kurdpárti politikusok letartóztatása után pénteken több oldal működése is akadozni kezdett, és bár a miniszterelnök Binali Yildirm nem erősítette meg közvetlenül az internet blokkolását, azt mondta, időről időre alkalmazhatnak ilyen intézkedéseket, amelyek időlegesek, és ha elmúlik a veszély, akkor minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

Az osztrák külügyminiszter a fejleményeket úgy kommentálta, hogy Törökország nem való az EU-ba.

HVG / Tech

Share This Post

5 hozzászólás

 1. Udvozlom Onoket.
  Most iratkoztam fel erre az oldalra es az USA-bol irok.Eleg nehezkesen mukodik az oldal,de ez nem erdekes.Viszont kerdesem volna.En hozza vagyok szokva ahhoz,hogy teljesen szabadon megirhatom a velemenyemet es barmit.Az egyetlen tiltas ami ertheto szamomra az a vulgarizmus tiltasa.Szeretnek erdeklodni,hogy a Magyarorszagon mukodo web-site-okon is megvan-e a szolasszabadsag,mint altalaban a civilizalt orszagokban?Vagyis azirant erdeklodom,hogy van-e itt diktatorikus cenzurazas,kitiltas stb?Kerem oszinten valaszoljanak,mert aszerint intezem a tovabbi jelenletemet.Ugyanis ha az oldalon nincs szabad velemenynyilvanitas,mar itt sem vagyok.Koszonom az oszinte valaszt.

  Reply
  • Kedves Rozália! Egyszer talán már elolvashatná a szabályzatot és akkor nem lenne több kérdése.

   Reply
   • Nem vagyok Rozalia es megprobaltam elolvasni a szabayzatot de hiaba kattintok ra,mindig mas jon ki.Csak nem egy Rozalia volt az egyetlen aki beirt ide?

    Reply
    • Nem hát, csak az IP címük véletlenül egyforma. 🙂 Nem Rozália volt az egyetlen aki ide beírt, de ő volt az egyetlen, aki csak acsarkodott, mocskolódott, gyűlölködött, és aki nem tartott be egyetlen szabályzati pontunkat, sem. Így eddig ő az egyetlen akit ki kellett tiltanunk, hiszen idős kora ellenére még viselkedni sem tanult meg.

     Reply
    • Azt meg már csak mellékesen teszem hozzá, hogy regisztráláskor kitetszett pipálni, hogy a szabályzatot elolvasta…., különben be sem tudott volna regisztrálni. De, ha még nem is találja, akkor ergo: Ön hazudott!
     Nem valami jó kezdés ez egy frissen regisztrálttól.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>