Share This Post

Érdekes / Hírek / Történelem / Videó

Huth Gergely vs. Puzsér Róbert: “Havas Szófia igazsága”

Nekem Havas Szófia véleménye is drága, ebben az országban pedig véleményszabadság van – így magyarázta meg Puzsér Róbert kritikus, a Magyar Nemzet újságírója, hogy ő miért nem szankcionálná az MSZP-s politikus az 56-os pesti srácokat gyalázó kirohanását az orosz állami tévében. Cinikusan hozzátette: a fideszeseknek már az sem tetszik, amit az orosz közmédia lead, pedig ott aztán nincs Soros-befolyás. Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője válaszul a holokauszttagadással minimum felérő bűnnek nevezte Havas Szófia szavait, amelyek semmiképp nem maradhatnak következmény nélkül. Puzsér szerint 1956-tal az 1989-ben fogant új elitet akarják legitimálni, pedig 56 nem is forradalom, csak legfeljebb népfelkelés, mert 56-ban csak elitcserét akartak, nem a rendszer meváltoztatását.

Azt is kijelentette: a politikusok a nemzeti büszkeséghez igazítják a történelmet és ha Havas Szófiát megbüntetik, akkor a következő lépés az lesz, hogy minden történészt megbüntetnek, aki nem osztja az érvényes propagandát.Huth Gergely provokációból csillagos ötöst adott Puzsérnak, de amiről a kritikus beszél, az szerinte nem liberalizmus, hanem vegytiszta anarchizmus. Szóba került a Népszabadság bezárása és sajtószabadság helyzete is Magyarországon.

Puzsér szerint a Fidesz-kormány e téren is Kádár János méltó örökösévé vált. Huth Gergely azt mondta, nem kéne Kádárt állandóan mentegetni és kedves populistaként beállítani, miközben Kádárnak Szálasi és Rákosi mellett van a helye a történelemkönyvekben. Puzsér szerint ez nem igaz, Kádár Orbán elődje és Ferencz József méltó lelki örököse, amit az is igazol, hogy a magyarok mindig jók voltak kiegyezésben és behódolásban. “Lehet, hogy a vörös zászlót az MSZP örökölte, de a krumplilevest egészen biztosan a Fidesz” – állította Puzsér, mire Huth Gergely rámutatott, hogy összességében sosem volt még ennyire kiegyensúlyozott a szellemi élet és a média Magyarországon, ezért is érthetetlen Puzsér Kádározása.

Havas Szófia igazsága címmel október 28-án pénteken vezetett vitát a józsefvárosi Horváth Mihály téren Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese, Puzsér Róbert kritikus, a Magyar Nemzet újságírója és Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője között.

Videó: PestiSrácok

Kapcsolódó: MSZP-s szakpolitikus: Diverzáns nácik robbantották ki az `56-os forradalmat

Share This Post

5 hozzászólás

 1. Mi ujsag kedves Nemzeti Bazis?

  Reply
 2. Van mar hetente legalabb egy-ket latogatojuk,kedves Nemzeti Bazis?

  Reply
 3. Mi ujsag??Leteznek meg?

  Reply
  • Rozália! Maga mindig éjjel, osonva, sunyin támad, mint a tolvajok.

   Reply
   • Maguk a tolvajok,nem en.Es nem en tamadtam magukat,hanem maguk tamadtak meg engem.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>