Share This Post

Bűnügy / Hírek / Kiemelt hírek / Politika / Videó

Tizenhárom évet kapott Budaházy (videókkal frissítve)

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta.

Budaházy György egyik társa 12 év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen 10 évet, egy további pedig 9 évet kapott. Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többiek pedig 5-7 év körüli letöltendő szabadságvesztést.

budaházy

Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bűntette miatt indult per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án (MTI/Mohai Balázs)

Az ítélet kihirdetésére teljesen megtelt a Fővárosi Törvényszék díszterme, a hallgatóság az ítélethirdetés során többször felmorajlott, Budaházy megérkezésekor pedig tapsolt és az elsőrendű vádlott nevét skandálta.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai elnevezésű terrorszervezet 2007 és 2009 között erőszakos cselekményekkel próbálta megváltoztatni a kormánypártok politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

MTI / híradó.hu

Budaházy-per fellebbezéskor elszabadultak az indulatok – HírTV összeállítás:

// Frissítés: 

Reagálások:

toroczkai fb

Toroczkai László facebook bejegyzése

Schiffer András facebook bejegyzése

Schiffer András facebook bejegyzése

 

Gyurcsány és társai mikor kerülnek rács mögé?

A Budaházy Györgyre kirótt 13 év szabadságvesztést igazságtalannak tartjuk. Emlékezhetünk, a férfi a szocialisták 2002-es csalásgyanús győzelme után a nemzeti oldal érdekében a szavazatok újraszámlálását követelte. Négy évvel később, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően a Gyurcsány-kormány távozását követelő tömegek egyik vezérévé vált. Arcpirítónak tartjuk, hogy ez az ítélet épp 2006. tizedik évfordulója előtt született meg.

Az elmúlt 26 év legnagyobb szégyene, hogy míg Budaházyt most elítélik, addig sem a Biszku-féle kommunista vezetők, sem a rablóprivatizáció egyetlen tettese, sem egyetlen korrupt politikus, sem a 2006-os rendőrterrorért felelős Gyurcsány Ferenc és társai nem kerültek rács mögé, Vizoviczki László pedig ki tudja, honnan előteremtett negyedmilliárd forint ellenében odahaza dőzsölhet.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

A DK üdvözli a bíróság döntését – Már terroristája is van a szélsőjobbnak

A Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcsoport vezetésével vádolt Budaházy Györgyöt, a 2006-os puccskísérlet egyik aktív résztvevőjét. Az ítélethirdetésen a vádlott jobbikos támogatói, sőt a Jobbik EP-képviselője, Morvai Krisztina is részt vett. Ez az első alkalom, hogy ítélet született egy szélsőjobboldali terrorista ellen, aki robbantásokkal próbálta megfélemlíteni az akkori, baloldali kormány tagjait. A magyar jobboldal a mai ítélettel megkapta rég megérdemelt bizonyítványát, még ha a 2006-tól kezdődően erőszakos bűncselekményeket politikai alapon elkövető terrorcsoport ítéletére 10 évet kellett is várni.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a Fővárosi Törvényszék döntését, ideje volt, hogy ítélet szülessen a szélsőjobb által elkövetett terrorcselekmények ügyében. A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt.

Vadai Ágnes
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Morvai Krisztina a Budaházy-perről:

Kabódi Csaba büntetőeljárás-jogász:

Magyarország élőben

A nap híre az ATV-n:

Szikinger István ügyvéd:

Csintalan Sándor, újságíró:

Benkő György “Koronatanú”:

Mirkóczki Ádám, Jobbik:

Nemzeti1 TV összefoglaló:

Budaházy György “Terrorista”:

A nemzeti érzelműek nem értenek egyet Budaházy György és társai ítéletével

hír24.hu

Mirkóczki: a Budaházy-per ékes példa, hogy kettős mérce uralkodik

Reggeli járat

Vadai Ágnes, DK:

ATV

Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke:

Csintalan Sándor, újságíró:

Budaházy: Nem vagyok terrorista!

Magyarország élőben

Vona Gábor, Jobbik:

Kossuth Rádió

Budaházy György ügyvédje az Echo Tv-ben:

Szikinger István ügyvéd volt az Echo Tv vendége. Az első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélt Budaházy György védője felhívta rá a figyelmet, hasonló fokú ítélet minősített emberölés esetében szokott születni. A fellebbezés már megtörtént.

EchoTV

Share This Post

1 Comment

  1. Ebből az ítéletből is látszik, hogy Orbánék és Gyurcsányék ugyanabban a hajóban eveznek. De folynak még más koncepciós perek is:
    Póka László devizahiteles, Nem adom a házamat mozgalom, terrorizmus gyanújával, mert a devizahiteleske kifosztása ellen tüntetett Orbán, Gyurcsány és a bankárok házainál. Magyarországon ez már terrorizmusnak számít.
    A tolvajkergetők ellen, ahol azt sem engedi meg a bíró, hogy bizonyítsák az ártatlanságukat a vádlottak, pedig a hatóságnak kéne bizonyítania a bűnösségüket. Többszörösen leleplezett és megcáfolt hazugságaikat azonban a bíró bizonyítéknak veszi, míg a vádlottak minden beadványát olvasatlanul, helyben utasítja el.

    Nem tudom érti-e mindenki mit jelent ez. A Rákosi idők visszatértek.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>