Share This Post

Film/Színház/Animáció / Videó

Filmajánló: Nézd ki van itt (Er ist wieder da)

Nézd ki van itt (Er ist wieder da)

 

Színes, feliratos, német vígjáték, 116 perc, 2015

2011. nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár… Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban.

Timur Vermes káprázatos szatírájának Hitlere nemcsak végtelenül komikus figura, de ijesztően valóságos is. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést.

A könyv, amiről most film készült, a megjelenése óta töretlen sikert arat Németországban, olvasók százezreit bűvölte el, és a világon szinte mindenütt az idei év egyik legjobban várt megjelenéseként beszélnek róla.

Filmbázis.hu

Share This Post

4 hozzászólás

 1. Hali,esetleg nem tudnád felrakni YT-ra a filmet?

  Reply
  • Parancsolj! Reménykedjünk, hogy nem tiltják le!
   https://youtu.be/rVDJLe5Dlzs

   Reply
   • Köszi a gyorsaságot,a YT-nak meg tehetnek egy szivességet

    Reply
    • Igazán nincs mit. Ezért nem töltöttük fel eddig a YT-ra, biztosak voltunk benne, hogy rögtön tiltják. De egy próbát megért.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>